Uponor
26. 05. 2023.

Tvrtka Uponor nudi širok asortiman proizvoda za unutarnju klimatizaciju (grijanje toplinskim zračenjem i hlađenje) i vodovod koji zadovoljavaju uvjete stručnjaka iz građevinske industrije, infrastrukture i potrošača.

Uponor je vodeći međunarodni dobavljač vodovodnih i unutarnjih klimatizacijskih sustava za stambena i gospodarska građevinska tržišta. U skandinavskim zemljama, Uponor je također istaknuti dobavljač cijevnih sustava za komunalnu infrastrukturu. Ključni proizvodi grupe prodaju se u više od stotinu država. Naša rješenja imaju važnu ulogu u svakodnevnim životima ljudi zato što naši proizvodi stvaraju ugodna okruženja za život, rad i razonodu.
Uponor Oy osnovan je u finskom gradu Lahti 1918. godine. Uponor je postao poznat 1965. kad je otvorio jednu od prvih tvornica u svijetu za proizvodnju plastičnih cijevi – od tog trenutka, tvrtka čvrsto drži mjesto globalnog lidera i neprestano primjenjuje tehnološke inovacije te povećava ponudu svojih proizvoda.
Geografska ekspanzija poslovanja počela 1982. godine, kad je tvrtka – nakon nabave novih proizvodnih kapaciteta i preuzimanja poznatih brandova iz industrije – počela na tržištu nuditi ne samo cijevi i dijelove, već i progresivna inženjerska rješenja za izgradnju javnih komunalija.
Kupnja tri vodeće europske tvrtke - Wirsbo (Švedska), Hewing i Unicor (Njemačka) – omogućila je Uponoru ulazak na tržište sustava opskrbe toplom vodom. Kupnjom Aldyl-a (cijevi za opskrbu plinom), tvrtka je značajno proširila svoju ponudu i čvrsto preuzela tržišta SAD-a i Kanade.
Početkom 2000, tvrtka je promijenila ime u Korporacija Uponor, a 2006. prošla je kroz proces rebrandinga nakon kojeg su svi brandovi objedinjeni pod jednim zajedničkim imenom: UPONOR.
U Hrvatskoj se sa svojim proizvodnim programom cjevovodnih sustava za sanitarnu vodu, radijatorsko i podno grijanje, nalazimo već više od 3 desetljeća također pod nazivima: POLYTHERM, UNIPIPE,  VELTA i  WIRSBO. 

Prethodni
  GROHE
  Novosti - Sve