tako blizu, a daleko povoljniji

RSS Twitter

Radijatori

Hrvatska kvaliteta iz Lipovice

LIPOVICA • KORADOAKLIMAT • RADSON  • VAIRAD • BIAL

Lipovica

EkonomikSolar

LIPOVICA Orion:

Radijator Orion je treća generacija u našoj proizvodnji i nastavlja tradiciju kvalitetu svojih prethodnika. Izuzetnog dizajna, izrađen od aluminijske slitine koja omugućava brzi prijenos topline i gotovo neograničen vijek trajanja te bogatstvo palete boja. Estetski i tehnički usavršen Orion će u svaki prostor unijeti obilje topline i stila.

Ambalaža

Radijatori supakirani u termoskupljajuću plastičnu foliju koja štiti radijator. Dok se radijator montira foliju ne treba skidati; samo se na priključnim mjestima i mjestima predviđenim za ovjes prorežu otvori. Foliju je potrebno zadržati na radijatoru sve do završetka građevnih radova u objektu kako bi se radijator sačuvao od prašine i eventualnih oštećenja.

Priključenje na toplinski sustav

Radijatori mogu se izravno uključiti u sisteme centralnog grijanja: u toplovodni sistem do 8 bara i u sistem centralnog grijanja s parom do 4 bara. Ogrijevni je medij u radijatorima umekšana ili demineralizirana voda. S obzirom na korozijsku stabilnost Orion radijatora primjena medija ovisi samo o vrelovodnim kotlovima i izmjenjivačima topline.U manjim (individualnim) sistemima grijanja može za ogrjevni medij poslužiti i sirova voda. U većim direktnim ili indirektnim sistemima, kvaliteta vrele vode u mreži treba odgovarati kvaliteti vode propisanoj prema HRN M.E2.011.
pH vrijednosti demineralizirane ili umekšane vode treba održavati u granicama 7-9,5 a dopušten je normalan sadržaj hidrazina i sredstava za alkaliziranje prema zahtjevima za kvalitetom napojne vode vrelovodnih kotlova ili recirkulacijske tople vode.

Jamstvo

Za sve modele Orion jamstvo je dvanaest godina uz uvjet da je montaža stručno izvedena i da je upotreba sistema grijanja ispravna. 
Napominjemo: kada sistem nije stalno u radu (vikendice), a vanjske temeperature padnu ispod -5 stupnjeva Celzija, voda u radijatoru može se smrznuti, a radijator popucati. Da bi se to spriječilo, potrebno je vodi u sistemu dodati antifriz u dovoljnoj koncentraciji. Jamstvo se ne odnosi na oštećenja nastala smrzavanjem.

Tehničke karakteristike :